воскресенье, 20 марта 2016 г.

П'ятнадцять радостей шлюбу

Не ходіть, дівчата, заміж!
У цьому випадку - не одружуйтеся, хлопці.
Тому що що буде після весілля? Дружине буде вимагати нове вбрання, чоловік влізе у борги, сяде у в'язницю і в горі закінчить свої дні. А потім вона буде гуляти по балах у новому вбранні, а там кавалери, і вона, слабка душа, спокуситься, звичайно ж, вільним коханням. А якщо раптом після всіх цих забігів захочеться людині ласки та турботи, то дуля йому з маслом, тому що мало бігав, он, і не заморився навіть. І гостей його приймати - не барьске діло: чого приперлися, дамі відпочивати заважають? І від бідного затурканого чоловіка, якому тільки і клопоту, що десь здобувати гроші, неодмінно звинтить жіночка за любовними втіхами до милого дружочка, а подруги на чолі з тещею будуть її прикривати, а чоловіка дурнем зроблять.

О, а коли дама завагітніе - все, пиши пропало! Заганяють сердешного по дощу-негоді, щоб добував він всілякі смаколики для дружини та її подруг, а подруги все зжеруть і вип'ють, і промається бідолаха так усе життя і в горі закінчить свої дні.

А ще можуть вже за вагітну видати, підступні, підступні жінки.

І навіть якщо пощастить чоловікові знайти добру, вірну, лагідну і так далі за списком дружину, то через кілька років вона неодмінно помре, іі доведеться йому одружуватися зі старою вдовою, яка вже набила руку у спілкуванні з чоловіками і затуркає його за милу душу, і в горі він закінчить свої дні.

Такі от середньовічні справи.


Комментариев нет:

Отправить комментарий